Jan Hopmans, 48 jaar

”Toen ik in 2015 te horen kreeg dat mijn PSA waarde aan het stijgen was schrok ik enorm. Vanwege het verleden in mijn familie leek het Dr. H. Bickerstaffe verstandig om dit goed in de gaten te houden en elk half jaar bloed te laten prikken en elk jaar een MRI-scan te laten maken. 

In April 2019 na de MRI-scan en bloed (PSA) controle kreeg ik te horen dat het tijd was om actie te ondernemen. Na bezoek aan verschillende ziekenhuizen en aanhoren van verschillende methodes zijn we terecht gekomen bij de HIFU methode. 

Gezien mijn leeftijd en na een goed gesprek met Dr. van Aubel leek het ons de beste keuze.

Vanaf dat moment ben je overgeleverd aan de behandeld arts en moet je alle andere opties aan de kant zetten en vertrouwen op de woorden van Dr. van Aubel. 

Omdat ik een druk bedrijf heb komt het natuurlijk nooit uit om even een pauze in te lassen om deze behandeling uit te laten voeren. Gelukkig kon het na goed overleg in mijn geplande zomervakantie gebeuren zodat het bedrijf er geen last van zou hebben. 

Nu was het zover, zaterdagochtend (06-07-2019) werd ik super ontvangen door in mijn ogen een zeer professional team van specialisten en ik voelde me erg op mijn gemak. Na een roesje werd de behandeling uitgevoerd en zat ik rond 10:30 weer aan de koffie. Nadat ik zelfstandig kon lopen mocht ik naar huis.

Het enige dat ik niet echt prettig vond was de katheter, maar na iets meer dan een week kon deze er al uit en kon het herstel beginnen. Gelukkig had ik nog een weekje vakantie voordat het bedrijf weer openging. 

Nu (24-03-2020) zijn we ongeveer 8 maanden verder en ik voel me weer gezond en fit en werkt alles gelukkig weer zoals voor de behandeling.”

Ik wil daarom ook het hele team bedanken voor de juiste (HIFU) behandeling en kan iedereen waarbij het mogelijk is dit aanraden. 
— J. Hopmans